Isnin, Ogos 10, 2009

Sekadar Berkongsi: Pasaraya Bintang Tmn Mewah Kajang

::Terkejut gak baca email nih..
Takut gak kan...
huhu..
Jom baca...
bgtau pada yg len2..
takut terkena..
Wallahhuallam!!~~

****************************************************


allahhuakbar Pictures, Images and Photos

~~INTAN~~

Sony EMCS (Malaysia) Sdn Bhd
Software & system Design

Assalamualaikum wbt

Saya sekadar berkongsi apa yang sy jumpa di Pasaraya Bintang (di Tmn Mewah Kajang, di depan kondo Taman Sepakat, berhampiran seksyen 7, Bdr Baru Bangi ) pada 18/07/09 sekitar jam 9.30 malam.

Malam tu sy ke Bintang untuk membeli ikan bilis. Bintang selalu tutup pukul 10:00 mlm, tapi sy terpaksa beli juga bilis tu mlm itu juga, so sy pergi juga la walaupun dah nak tutup. Dengan rushing nyer sy ke section ikan bilis. Bila sy sampai di area ikan biis tu, sy nampak ramai orang (sekitar 20 orang kot) tengah berkumpul di bahagian menjual daging lembu... dalam hati sy cakap "agaknya ade lelong barang kot" so sy teruk ambik bilis n timbang. Kemudian sy tanya la staff yg timbang ikan bilis tu.. "ada apa tu?"

then staff tu (perempuan bangsa India ) kata lebih kurang nya "ada client jumpa daging babi bercampur dengan daging lembu" ...

sy punya la terperanjat yang amat sangat .. sy boleh rasa muka sy panas.. rasa darah tersirap ke muka, terkejut yg amat sangat.

Then sy bercakap dengan client yg jumpa daging khinzir tu .. perempuan (orng kita, sy panggil Kakak A)... dia kata dia akan masukkan TV3, sy harap dia berjaya. Kata Kakak A, pihak atasan Bintang jumpa 4 lagi paket daging khinzir antara daging lembu yang di jual. Dia kata lagi, even staff (melayu) yang potong daging tu pun tak tahu beza antara daging tu.

Mengucap panjang sy malam tu. Sy kata pada suami sy Bintang akan termasuk dlm senarai pasaraya yg akan sy boikot bermula malam itu. Sy tak kira samada pihak Bintang membuat silap ini secara sengaja atau tidak. Bagi sy sekali ni cukup la. Tak de lagi Bintang dlm senarai sy dah.

Nak percaya atau tidak, terpulang. Sy sekadar menyampaikan.

Wassalam.



**********************************************

astaga Pictures, Images and Photos

Aidy

2 ulasan:

tHEoNeANDoNLy berkata...

ekk.. kat umah aku pun ader pasaraya bintang gaks eee... Aku memang dah lama xbeli daging ker ayam ker.. kat tempat2 yg xsepatutnyer.. (yg sembelih2 laa..) selain kat kedai islam kat kedai PAK AJI

KhaiDrus berkata...

huhu..
langkah yg baik!!~~