Jumaat, November 22, 2013

~ Jom Masak2...

~ Ari Libur kn.. Lmbt skit mkn.. Lps Subuh qada plk tido ari2 sblm ni.. Dgn budget RM10 dpt semua ni..rsny 4 org pun bleh..Tp skali mkn je sbb ratah lauk tu.. Huhu.. 
Udang msk lemak, dgn ayam goreng.. Santan lebih so nasi jd nasi lemak.. Jd x mbazir.. Lauk bujang....
Jemput...


~Khaidrus Shaari~







~ KARMA.....

Jumpa wallet yg berisi duit , tebal jgk lah (mmg x kira tp bleh nmpk dr fizikal nya) dkt supermarket bhgian susu tepung.. Nk buat pe ye?? Check id, ada pic anak 6 org dgn 2 drpadany bayi kembar bersama isteri & resit pajak gadai yg hampir terkeluar dr kandungan wallet.. Tersentuh hati, maybe org ni terdesak dgn perbelanjaan dan peruntukan kehidupan.. Berapa byk antara kita yg sanggup pulangkn balik dan buat sepatutny sbgai seorg insan..
Ini namany "KARMA".. klu kita buat baik hari ni, x semestiny bila kita susah dan bermasalah org yg kita tlg akan tlg kita balik.. Tp InsyaAllah org lain plak yg akan tlg kita.. Dan klu kita buat jahat, klu x ari ni, mungkin kat anak2 kita plak yg kena musibahnya.. Janji Allah utk mereka yg teraniaya..

Ketika kebingungan, kerana setiap org x mudah di percayai skrang, klu bg kat pengurusan, bleh ke kompem duit x terusik?? Sedangkan polis2 pun aq sendr x caya.. Tiba2, empunya dr muncul dgn menggendong 2 tin susu tanpa troli, berbaju melayu,dgn wajah yg sgt runsing.. Cepat hampiri dia dan bg balik, dia check dan kluarkan RM10 utk "REWARD".. menolakny dgn baik kerana teringat "KARMA" td.. Dia tersenyum dan aq berasa puas kerana aq bkn lah org yg baik, tp aq memperbaiki dr.. Hope klu satu hari nti jadi kat aq, ada org lain yg buat benda yg sama..

Sebelum pergi Pakchik tu ckp, "Dia x kisah hilang duit, walau mmg dia ssh skrang.. tp skrang prosedure utk buat balik ic, kad bank dan semua2 tu amik masa.. Tp Alhamdulillah dia xkan cuai lg.. " Btul lah kan.. hmmm..

Apa yg aq nk bgtau, bkn pasal kebaikan yg aq buat, cuma aq nk igtkn pasal "KARMA" dan kita dan setiap org tu ada masalah dia sendr.. Klu kita x mampu utk membantu , atleast kita jujur dan bg semngat kat dia.. X susah pun kan..


~Khaidrus Shaari~

~ KENTUT?????

~ Sape nk cium bgtau k.. Benda free mmg kn share2 kn.. Xpun buang dlm beg plastik pastu lps slow2 dekat kawasan muka terutama idong ms member2 tgh tido.. Fuhhhh.. Syahdu..memori hostel..hehe

Ada hikmah kn.. Ilang penyakit.. Hehe...
Sepe yg dok lawan kentut suami isteri sblm tido tuh, untonglh... Kaedah mencegah dan antivirus...kn..kn..kn..
Haha......


~ Khaidrus Shaari~




~ RAHSIA ALLAH...

~ Hati2 bertanya kn soalan yg berkaitan dgn Rahsia Allah... Takut2 menyakitkn ati yg lain... Soklan sensetif tu, simpan utk dr sendr.. 
Bersangka baik dan berdiam dr itu perlu utk menjaga hati & jiwa lainny dr terluka.. Hidup ni singkat je.
. Kita tak boleh hidup bersendirian, kita perlukn insan lainnya, sekurangny utk mendoakn kita bila dh x berdaya.. Bila kita dh x ada di dunia..

Esok lusa kita x tahu siapa yg akan berada di sisi kita.. Apa slhny brkongsi kasih syg dan rezki dr Allah..
Setiap insan ujian nya x sama.. Bersyukur bg yg di miliki, dan bersabar utk yg masih blum pasti..

Allah kan ada!!

~Khaidrus Shaari~





~ PENGKID DI MASJID..

~ Astaqfirullah al azim...
Klu dh bersentuh kulit antara "pengkid" tuh dgn jemaah muslimat.. Terbatal lah sudah wudhuk , seterusny bagaimana situasi solat tersebut.. Buntu aq fikir.. Mmg dosa masing2, klu nk jadi paper pun, tapi jgn libatkan org lain.. Apalagi yg melibatkn soal Ibadah.. "Melampau" ni.. !!

Wallahualam..

~Khaidrus Shaari~



~REALITI CINTA...

~ Byk org boleh trima seseorg ny ketika masih dlm proses mengenali ati budi.. Pokok pangkal terima seadanya, Janji nk ke bulan, bintang, mathari..tu blum sembang lautan api, gunung ganang, emas & permata bagai.. Mulut manis.. Tgh mlm sanggup tido lambat sbb pe nk meneman si dia ni bermesej, kirim2 lirik lagu, madah2 cinta..teddy bear, pokemon..bla..bla..bla..Kononnya bukti akan mejaga hati ini setiap saat dan tika tanpa sedikit pun ada airmata.. Chewahhh!!

Tapi perasaan berubah bila dh memiliki hati.. Dah start demand yg tu yg ini..ada je x kena kan.. Nk pinggang mcm Maya Karin la, nk otot mcm saiful apek la, xbleh pakai lipstik merah malu org tgk, dulu lipstik tu lah yg mencuri ati,
"Dah tau dah syg abg dr jauh nmpak lipstik tuh"..Katannyerrrrrr...

Setiap org ada perasaan, kenangkn betapa ssh ny kita nk mendapatkn hati dia ms mula2 dulu, skrang ni puji mmg langsung xde dh la kan.. Nak wat camne, cinta skrang mmg berubah ikut musim,
"Skang org dh x tgk citer hindustan dh, semua tgk korean.." Lebih kurang mcm tu lah klu nk kaitkan dgn pepatah zamn skrang..
Kesian yg teraniaya tuh.. berapa byk lg hati yg akan terluka.. Takkan bila dh "kehilangan br nk timbulnya kesedaran'.. Hargai org yg menyayangi kita, kerana klu dia dh pergi dia dh pun perbaiki dr nya utk insan lain..Itu pasti!! 



~Khaidrus Shaari~

~ Hi Everybody!!



~ Alhamdulillah.. Morning peeps!! Bismillahhirohmanirrohim.. Moga segalanya Dlm Peliharaan Allah..

~Khaidrus Shaari~

~Kisah Isteri dan Luahan nya...

~ Ada kisah sorg kawan yg merungut psl suami dia yg ada perempuan lain sbb tubuh badan dia dh x cantik dan dia terlalu sibuk dgn urusan menjaga ank dan rumahtangga.. Bagi aq itu semua bkn alasan utk tidak menjaga dr dr segi penampilan dan kebersihan.. "Menjadi cantik utk suami juga adalah satu Sunnah dan Tuntutan".. kesian2 jugak tp kdg2 kena cermin dr sendr kat mn silapny.. 
Bukan trus nk salahka
n suami dgn situasi rumahtangga je.. Kenapa x berusaha utk membaiki dr.. Org lain boleh je beranak sampai 8 tapi tetap mengutamakan kesihatan dr,kebersihan dan kecantikan rohani dan jasmani.. Tp klu Allah dh takdirkan bermadu atau berakhir ny suatu hubungan, trimalah dgn berlapang dada ketentuan Nya yg telah pun tertulis.. Qada & Qadar..

"Arwah nenek aq pesan kat saudara2 perempuan aq, klu dh ada suami, sesibuk mn pun urusan, mkan minum dia kena jaga, makan pakai dia baju kena berganti, nama pun tanggungjawap dan jgn anggap sebagai bebanan.. Dan yg penting ,jgn bg suami "SUNYI"..

Soal Jodoh.., Bila kita blum brjumpa dgn pasangan kita, ia menjadi Rahsia Allah, dan bila dh kawen, maknany Allah dh bongkarkn satu rahsia utk kita, so ia dh di jadikan sebagai "Amanah Allah" bkn lg Rahsia.. Dan ia bergantung pd kita nk jg amanah tu.. Klu jd suami,jadilah suami yg bertanggungjawap dgn membimbing kluarga ke jln yg di redhai, nafkah zahir dan batin dr sumber2 yg halal..
Kita manusia sama dan yg mbezakan amal, sedekah jariah dan ank2 yg soleh serta isteri yg solehah..

Wallahualam


~Khaidrus Shaari~

~ Anak Soleh...

~ Ya Allah comelny.. Semoga menjadi anak yg soleh bila dh besar nti.. Tahniah buat Puan Dr Nura Wazni dan suami.. Ank2 dia akan ikut apa sj yg ibu bapa buat or ckp.. tgk la hasilny klu kita sentiasa berada di sisi Nya.. Tersentuh tgk gambar ni!! Chaiyoook2..
Sekejap kat depan, sekejap kat blkg.. last2 tertido.. Mak ayh dia hebat bkn sekadar kat dunia je malah hebat dlm mendidik anak2.. 






~Khaidrus Shaari~


~ Syukurrrrr....

~ Ya Allah.. Syukur utk diberikan kesempatan mengenali Mu.. utk menikmati segala rezki dan kurnia yg di berikan.. Berkatilah perjalanan hari ini dan jadikan lah ianya lebih baik dr hari2 sebelum nya..AMin Ya roabbal alamin!!
~Khaidrus Shaari~





~ Jom wat Homemade Spaghetti!!






~ Beef spagetti with cabonara mushroom n vegie ball.. Enjoy!!




~ Khaidrus Shaari~

~ Buat mu Isteri...

~ Perkara yg kita rs x sensetif di mata dunia, sebenarny sgt besar jika di lihat dr prospek agama.. Mohon pk2 kan k.. Klu dulu jahil skang dh bleh cuba baiki dr.. Klu rasa x boleh terima teguran dan pendapat org lain, abaikan je post ni!! Tq...





~Khaidrus Shaari~

~ Airmata Ibu...

~ Nenek aq dulu cite, dia selalu doa.. Ari2 lepas sembhyang dia mesti menangis mintak dgn Allah doakan kat mak aq kerap sgt masuk hospital menderita sakit jantung yg di hadapi tahap kritikal..
" Hari2 nenek ni doa kek Allah supaya amik nyawo omak kau,tak tahan dah raso eii nenek ni tengok omak kau ckp sakit2, nenek yg ngandong kan dio, lagi raso sakit. ko nak marah pun marah la.. Dari dio menderit
o, doktor cucuk sana sini,kojap bagi makan kojap tidak.. Biarlah dio bahgio dengan Allah.. Kalau Allah nk bagi baik dio, bagilah baik tros, klu nak ganti nyawo nenek pun nenek sanggup!!

Doa seorg ibu yg x sanggup melihat anak nya menderita... Al Fatihah buat mak!! Btapa hebatny doa seorg ibu... 


~Khaidrus Shaari~

~ STUDENT UITM SRI ISKANDAR YG KUANG AJAR...

~ Mari kita doakan semoga student nih mendapat hidayah.. Menuntut ilmu bkn mcm Honeymoon..!! Kesian mak ayah yg sentiasa mendoakan kita..

~Khaidrus Shaari~
Add caption

~ Ala la.. Tomeinyer!!

~ CUBA SCROLL KE BAWAH.. Grafik 3D.. mmg Owsem!! comel je dia bergerak..hehehhehe...

~Khaidrus Shaari~







~ Anti SyiaHHH yg Sial!!

~Syiah di kedah semakin berani mengedar surat di rumah2 utk menarik perhatian. Dgn mengumpankan para gadis dan janda utk di jadikan sebagai kawen Mutaah seterusny memerangkap ramai anak2 bujang dan lelaki yg ingin berkahwin lebih dr 1.... Astaqfirullah al Azim.. 
Tentang Syiah abis abisan!! 

Lokasi: Pendang kedah.





~Khaidrus Shaari~

~ Bangla O0o0o0 Bangla lg...

~ Adehhhh.. Bangla ni merosak btol la.. Nm makanan dh mcm mencarot tuh.. Hmmm.. Oh My Malaysian!!!

~Khaidrus Shaari~

~ Jujurlah syg..Aq X mengapa..!!

~ Lain kali klu dh x suka, dh benci, baik ckp depan2. Xyah dok buat2 muka, tunjuk2 perasaan, pastu ckp lebih kurang.. Monyet kat hutan pun ada perasaan, inikn plk manusia.. 
Nasib baik lah jenis memahami, bleh gk ckp kat ati, sabaq..xyh kecik hati.. Cr jln sendr..!!

Nk pesan ja, lain kali klu dgn org lain, jgn buat dh mcm ni, kesian kat dia.. Bg dia ms baiki dr..dh x tahan suh dia pegi baik2. Hidup byk pilihan.. Klu kita x bleh bg syg tu, biaq org lain yg bagi..
Chaiyokkk!!

Jahat2 pun, nakal mcm mn pun..ada satu ms kita mesti rindu kat dia...!! Hmmm..

~ Khaidrus Shaari~

Jumaat, November 15, 2013

~ K POP jom....

~ Aq pun ade.. Hehe.. Ada mcm korean x? Saranghe...saranghe... Nk nyanyi x gheti lh pulok!!

~ Khaidrus Shaari~




~ Aq dan Maggi sup ayam...

~ Alhamdulillah, ada kesempatan xyh pg kedai ari ni.. Doc ckp sarapan tu penting utk tenaga sepanjang hari..Maggi Sup Ayam & Nescafe.. Jemput b/ fast everybody.. 

~Khaidrus Shaari~




~ Pesanan buat mu wahai gadis2 yg sedang mencari bakal "Suami"...

Wahai saudari seakidahku..



Carilah lelaki yang mampu menjadi imam untukmu, yang menitis air mata melihat kesakitanmu ketika melahirkan zuriatnya, dan lelaki yang membangunkanmu untuk bangun beribadat bersama2 pada 2/3 malam….

Doalah agar Allah memberikan lelaki yg akan "hanya" menyayangi mu ikhlas kerana Allah.. Menyempurnakan segala tanggungjawap dengan penuh dedikasi dan berusaha memimpin dan menjadi contoh pada ank2 ny yg akan membela nasib mu di hari tua kelak..

Pilih lah lelaki yg akan bersama2 "Kaya" kerana ilmu yg dimilikinya seterusnya kerja keras yg membawa hasil yg berkat, bkn dengan menghabiskan harta org tuany mahupun dr rezki yg tidak halal yg membawa kehancuran, dari institusi kekeluargaan..

Mohon la pd Allah dikurnikan lelaki dimana pada akhir hayatnya, kamu berkesempatan berada di sisinya sambil membacakan ayat suci Al Quran yg telah di bimbingnya semasa suamimu masih bernyawa.. Juga suami yg sentiasa dlm ingatan dan pedoman yg dibanggakan utk diceritakan kepada generasi2 zuriatnya kelak..
& jika di takdir kamu yg meninggalkanny dahulu, Suami inilah yg akan mengimamkan jenazah mu, membawa jasadmu ke liang lahad, akan membaca talkin keatas kuburmu, jua yg akan sentiasa berdoa dan menjaga amanah setelah jasadmu meninggalkan Bumi Allah..

Aminnn Ya Robbal Alamin..

..Semoga jd iktibar..!!

~Khaidrus Shaari~

~ Mlm Jumaat Keliwon...

~ Klu sapew xde idea, leh pesan camni.. Jg2 mlm ni byk anto2 berkeliaran.. Actually mlm ni jgk kita kena tambahkn amalan tahajjud dan pelbagai ibadah lainny.. Bkn takat tu je..
Bg yg "HALAL" slmt mnjlnkn kewajipan.. Haha...

Percaya tak?????


~ KhaidrusShaari



~ Lawan tetap Lawan....

~ Just nk share skit, byk org dlm dunia ni diorg x brani nk bersuara utk sesuatu yg logik dan luahkn pendapat disebabkn faktor2 tertentu.. Maybe sensetivity, or fizikal org tu, atau dia mmg takutkn akibat yg dia akn dpt dr segi mental dan mungkin "CEDERA" ke..berdarah2, ilang kaki tgn..Hhehehe..!! 
Hatta utk pertahankn dr pun dia kan berfikir beberapa kali kerana takut memudaratkan.. So diam je lah kan.. tp lam ati..ARGHHHhh!!
Guys.., klu korg rasa benda tu btul, xyah takutla.. sbb sbg manusia kita berhak ada perspektif yg berbeza dan selagi ianya tidak mengaibkan sesiapa dan klu ianya atas nm mempertahankn dr sendiri, nape nk diam..?? Nenek aq pesan..

"Melawan sbb btol, nenek akan sokong, even pun ko cedera nenek akan sentiasa bg semangat..Mati pun nenek trima sbb ko pertahankn maruah sendr.. Lawan tetap lawan "CUMA" janji kau yg btol.. " lebih kurang camtulh..

Brani kena bertempat, tp jgn bg sesekali org menindas atau memperbodohkan kita sudah.. Sbb hidup kita, apa yg kita mkn, pilihan yg kita buat, org yg kita mahu..bla..bla.. melibatkan mental dan fizikal kita, dan yg nama nya OUR LIFE, kita yg tentukan, bkn dr mulut org lain atau pendapat dan buah fikiran org lain.. Yg baik kita ambil, yg buruk kita timbangkan.. Yg tua kita hormati, yg muda kita sayangi.. Simple rules!!

Sekadar pendapat!! kredit utk my Granny SHARIFAH CHIKU TALATTA a.k.a SIPAH yg comel!!

~Khaidrus Shaari~

~ Abang Pandai Sgt.. Sian la Ko EN Afkha...



~Korg rs org tua ni nk bgtau apa ye??? Motiff dia?? Or dia dahagakan pujian!! 4A 1B x cemerlang ke?? setahu aq, menurut abg2 yg aq tanya sebaya dia lah, klu result mcm ni dh boleh jd cikgu sekolah time tuh.. Cemerlang sgt2!! klu naik kelas pun mesti kelas pandai, silap2 MRSM tuh dlm genggaman..Hmmm..Siap bgtau jd bahan ujikaji..

Kan... Dia xtau bersyukur ni.. Dia nk org puji dia.. Org sibuk dok citer pasal result UPSR, dia pun sibuk nk cite result zaman dulu kala.. Time tuh mn ada fb nk puji.. Nk tunggu org tanya xde sapa nk amik tau.. So buatlh ayat sendiri.. Hahahha..

Mmglah still bleh naik tingkatan 1, bab berdasarkn peperiksaan ni lah kita di tentukan minor & major dn kemana arah yg kita akan tuju ms sek men dan dh naik U nti.. X phm aq.. !! Patut ny dia berbangga, trima kasih kat guru dan ibu bapa..dan yg paling penting syukur pd Allah..

Tatau nk ckp pe.. Mai kita puji ramai2 br dia melompat kesukaan kot!! Aq x bape tau sgt skema pelajaran pd masa tuh, generasi makchik2 aq ni, time kami generasi baru klu dpt mcm tu dah bangga dh tau!! Sujud syukur dah mak dan ayah!!...Wahhh!! pandainye org kg ckp!! Bdk2 lain pun jd semngat.. semua pakat nk tingkatkn pegetahuan dan ilmu.. Aduyai!!!

~Khaidrus Shaari~


~ KleppapppppPpPPP!!....


~ Fanatik fb n internet namany.. Asyik sgt dok ngadap walau otak kata " tido woi!! Aq penat lah melayan ko" last skali otak pakat dgn tgn dan mata utk lemah kn semua system...
" Klepap"...
Btol2 kat muka... Hahhah.. Br ada aqai..!! Mission fail!! Lg trbuka bijik mata.. Hahahah!! 
Adehhhh...

~ Khaidrus Shaari~

~ Bapa Oo0o0o0 Bapa....



~ Siyes aq menggigil baca surat seorang bapa ni..Hmm... X sangka btol.. Kenapa ya?? Bersangka baik jelah.. Maybe ayah dia seorg guru agama yg tinggi pengetahuannya.. Pilihan masing2 kan.. 

~Khaidrus Shaari~

Selasa, November 12, 2013

~ FOLLOW ME..

video


~ Video Teaser utk "KEEK" applications.. Poyolah hai.. hehehhehehe..

~Khaidrus Shaari~

~ RIAK & TAKBUR tu amaln Syaitan!!

~ Smlm aq dok chat dgn org kg aq yg sgt riak dan takbur dgn harta yg dia ada.. Siap bgtau yg 30k p/y dia labur utk zakat.. Nilai asset lebih drpd 4juta ringgit.. bila aq persoalkan kenapa mak ayah dia msh lagi kena kerja utk sara hidup diorg, trus nk tukar cerita.. kenapa dia x mandikan mak ayah dia dgn emas, bina mahligai bg diorg berteduh.. Dah klu mak ayah dia minat sgt berniaga, bukak lah mini market bg kat depa.. Byk alasan klu bab nk membantu kluarga sebenarnya!! Kata Kaya...

Sbb aq post pic durian, lps tuh dok hina org kg bkn ada apa..dia bising sbb katany dia boleh beli berdusun dusun dgn duit dia yg 4 juta tuh klu nk.. Pemikiran mcm TADIKA .. Nk kata muda, esok lusa goal lah tu!! Org berusaha membaiki dr , tingkat kn ilmu agama, bkn hidup di benci masyarakat.. Buat malu jer!! Mati esok kambus lah sendr mayat tuh.. Org gila ja bercakap menggunakan akal di celah kangkang dia.. Aq siap print screen klu dia mcm2!! aq post ja kat sini!!

Mau nyanyi lagu "Klu aq kaya" depan muka dia.. Pemusnah bangsa...

~Khaidrus Shaari~

~ Pasaraya "GIANT" Malaysia.. Hmmmm!!



~ Adehhh.. Klu kat kelantan maybe leh accept.. Nih kat Utara.. hmmm.. Pelik la..

~Khaidrus Shaari~

~ BERSYUKUR APA YG ADA.....!!

~ Ari ni kita bgn pagi still bernafas pun dh kira sbg rezeki tau!! Pd yg berkenaan mohon terasa...

Antara SEBAB mengapa REZEKI SUSAH NAK MASUK DAN HIDUP X TENTERAM :-

 Gemar mengungkit-ungkit pemberian
 Asyik mencanang perihal duit yg tidak cukup untuk urusan itu dan ini
 Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit
 Berkira untuk membantu memudahkan hal yg baik
 Riak bila bersedekah
 Banyak berbuat maksiat/kemungkaran
 Tidak/kurang beristighfar
 Tidak bersyukur/banyak mengeluh

--> REZEKI bukan sahaja dalam bentuk WANG, tapi KEBAHAGIAAN, PELUANG MENYAMBUNG BELAJAR, PELUANG KERJA, ANAK, JODOH dan lain-lain... Belajarlah BERSYUKUR atas setiap PEMBERIAN & ANUGERAH ALLAH♥

~Khaidrus Shaari~

~ KESEMPURNAAN....

~ Rugilah mereka yg terlalu mencari kesempurnaan dlm cinta, sehingga mereka kehilangan rasa percaya pada rindu dan setia.. Saat itu jgn mengeluh pada si dia yg akan melengkapi insan lain setelah ia menyedari kesilapan nya..
Insan yg di tinggalkn biasany akan brusaha membaiki dr utk pasangan nya yg seterusnya...

Sedar atau tidak kita sudh pun kehilangan cinta yg sebnarny milik kita... Doakn si dia, kerana keegoan kita tlh menyatukan dia dgn cinta baruny yg sebenarny ikhlas menyayangi kita suatu ketika dulu...

~ Khaidrus Shaari~




~ ORG KG KU..CESSS!!




~ Atas permintaan umum, so aq sertakan lah apa yg "Hartawan Riak" tu chat dgn aq.. Dlm dunia serba moden, masih ada lagi haiwan yg bertopengkan IBlis.. Para penduduk "Sg Dendang", klu manusia nih x berubah klu dia mati kita suh dia kambus sendr mayat dia!!

Heran aq post pasal "durian" share dgn diorg yg kat perantauan kot2 la nk balik kg merasa titik peloh org2 tua dulu.. Yg dia panas sbb apa?? Siap aq suh dia bertaubat.. Sibuk dok jaja byr zakat berpuluh ribu.. Malu ada org kg mcm ni!! Lupa daratan!!

~Khaidrus Shaari~


~ LUAHAN HATI.. SOB SOB...

~ Lihat sidia bersedih..meratapi manisny pertemuan, indahny perkasihan, sukarny hati menerima si cinta utk kali prtama mghuni ruang hatiny.. Dan hati x sekuat di sangka, si dia redha si cinta menempuh suka dan duka , berkongsi rasa dan mghiasi hariny.. Sidia bahagia kerana dunia sepiny di kongsi bersama si cinta...

Musim berubah, warna kebiruan menjadi kemerahan..segalany panas dan memedihkn.. Dunia si dia hany di penuhi dgn nista si cinta.. Tiada lg irama bahagia, apalagi riak trtawa.. Yg ada cuma si dia dan harapan ms laluny.. Sisa cintany..

Duhai si cinta.. Andai si dia tidak lg di hati, jujurlh utk sekian kali.. Walau si dia di takdir bersendr tp lebih baik dr di sakiti.. Kerana dunia sepiny dulu sudah pun menjengah lg..!!

~Khaidrus Shaari~

~ BANGLAWOOD...

~ Bercambahla Abg La bukak kedai ni.. Klu pg Jalan Alor bkit bintang contohny la,berapa byk mini market, restoren milik diorg.. Prempuan Melayu pun dh x gheti bezakan Bangla dgn hindustan dh kan.. Bangla yg muka cam pelarian UNICEF tu pun dia angkut, kebnyakan janda2 melayu dr kg..X pun pompuan yg badan dia besar..yg tringin nk dpt suami muda.. 

Lelaki kat Malaysia pakat cr ank dara.. Bangla ni x kisah janji dpt peluang mengaut keuntungan kat sini dgn jalankan perniagaan.. antar balik bangla, lps 10 thn pompuan tu kena tinggal!! melopong, cr bangla baru tu pun klu msh laku tahun berikutny...
Hmmm..

Adik manis mau order ka??

~ Khaidrus Shaari~



SHOPPING 12 NOVEMBER 2013..

~ Tgh bulan shopping utang.. hehehhehe

~Khaidrus Shaari~





~ MEETING & TRAINING DR IFSA

~ Senyuman juga satu berkah, Menghayati keindahan matahari terbit jua satu Ibadah.. Jom kita senyum sambil menikmati keindahan pagi.. Memulakan kerja ari ni dgn ikhlas.. !!

~Meeting & Training.. Im ready!!

~Khaidrus Shaari~



~ AWIE mmg melampau...






~ Start pd aq tgk statement ni, aq dh x minat langsung dgn "AWIE".. MMG la ko x jual dadah bro, tp ko galakkn org melayu MABUK2.. Ms muda ko ckp ko jahil, org leh accept, tp ko dh tua skang bro.. Hmmm.. no Komen.. !! 

Petikan dr KOSMO:
"Saya memang membuka sebuah kelab di Ipoh. Ini bidang saya iaitu hiburan dan kami ada live band di kelab tersebut. Kelab dengan nama Malai Rock Station (MRS) ini sudah tiga bulan dibuka. Sejak itu orang mula menfitnah dan menipu saya. Persepi manusia memang begitu dari zaman 80an, kalau rock sahaja mesti jual dadah."..

SUMBER : http://www.ehgosip.com/2012/12/awie-jual-arak.html &http://mediapermatangpauh.blogspot.com/2012/12/hot-awie-mengaku-buka-pub-di-ipoh.html

~Khaidrus Shaari~

Khamis, November 07, 2013

~ INDAHNYA BAHASA KU....



~ "Abg La" ni wat plak dh.. Ayat yg cam dolu2 tuh.. Jom Vera sama jom!!

Musti Vaya haaa!!!

~Khaidrus Shaari~

~ TAHAJJUD TERAKHIR ..105





~ Sedih plak tgh cerita " Tahajjud Terakhir" Astro Prima saluran 105 ni.. Untungny kn klu kita adalh insan terpilih yg tahu saat2 terakhir kematian kita.. Pasti kita akn selalu bersedia..

" Kita kena bersyukur dan bersukacita dengan apa yg kita ada, dan kita kena selalu bersabar utk apa yg kita belum ada"... Petikan tahajjud terakhir...

Andai suatu hari aq akn menjadi tanah, adakah kalian akn merindu ku??.. Sob sob...

~Khaidrus Shaari~

~ In person with me..





~ My Attitude, my life.. Im not build to break.. Even i dont know my own strength, i still keep going and i did't on my own way!!...

Accept who i am n love it or u will lost me like ur losing urself!!...

~ Khaidrus Shaari~

~ Andai ku menjadi Tanah..

~ Syahdunya dengar lagu ni.. nk menitis airmata.. Kadang2 bertanya pd dr.. " Siapalh yg akan mandikan jenazah kita bila kita mati, siapa pula yg akan mengiringi jasad ke kubur utk bertemu Illahi..!!"
Ada x org yg akan menziarahi kita, ada x yang akan kenangkan kita dalam setiap doa nya..!!

"Andai ku menjadi rembulan
Sudikah kau menjadi kejora
Hingga pagi nanti"

"Andai esok aku menjadi tanah....!!
Sudikah engkau menjadi bunga
Menghiasi dadaku".......


http://youtu.be/eXnmdxy-hJg

Khaidrus Shaari

~ Alasan apakah ini?? Adehhhhh...



Mesti nmpak lagi cun punya.. Mn tau Allah bg lelaki yg baik utk adik!! Niat tu dah ada, asbab jer tak betul.. Moga Allah berikan jln..
Biarlah dgn kerelaan hati ikhlas kerana Allah, Bkn sebab nak cantikkk atau terpaksa..!! Br mndapat pahala dekkkk...

Kena fhm yg ni jer.." Memakai tudung itu bukanlah wajib, yg wajib tuh menutup aurat.. So, yg pompuan boleh jer pakai helmet.. janji x nmpak rambut.." Lps tuh lekatlah sticker butterfly ka, bunga2 ka.. sempoi tuh..huhu..

~Khaidrus Shaari~



~ Cocktail Bujang Homemade.. Senang jer...

 ~ Minum ptg dgn cocktail homemade.. Diorg ckp campk je kn.. Jeng..jeng..jeng...!! Ousemlh!! Trima ksh Tesco!!

Cocktail lelaki, rupa x pnting, tak warna warni meriah pun xpe, janji masuk mulut marveles!! Haha...

Bahan2 nya...








Hasilnya....
Ringkas dan berkhasiat!!


Enjoy!

~Khaidrus Shaari~



~ Siti Kholijah yg derita..SOB..SOB





~ Dh masuk 2 hr Nyet2 junior ilang, sian my munyet dgn Siti Kholijah trmenung jer.. Even pun dia slalu x kluar hang out dgn scandal2 dia tp 2 kali sehari dia blk menetek kn ank2 dia nyet2 junior yg 4 ekor tuh.. 

Tp ari ni, aq br sedar yg dia trmenung je tido depan pintu umh aq tmpt ank2 dia main, sangkar kosong.. Yg paling sedih tetek dia bengkak kluar susu sendr.. Meleleh kat bwh dia tido.. Dia plk yg jilat susu dia sendr.. my Munyet dh besar, x minum dh susu mak dia tu, dia pun rindu kt adik2 dia.. Slalu dok buat kwn bergusti kt umh..

Lepas je kt luar, ada je org dok tgk2.. Ms diorg berak merata, aq yg basuh, pg2 aq bancuh susu sbb mak dia bz, ptg dgn mlm br Siti Kholijah bg susu kt ank dia.. Bg mkn, bkn aq bg sisa mkanan..!!
Dah cantik, gebu, comel semua pun nk.. Sanggup curi tu.. Aq dh la outstation pg Penang, time tu diorg amik.. Sunyi dgn sedih..

Sial lh sapew yg amik, klu ko jg elok aq halalkn.. Klu pape jd ko bkn berdosa dgn kucing tu je, ko berdosa dgn aq, my munyet dan Siti Kholijah skali.. Busuk punya org!!


~Khaidrus Shaari~